Besídka Den matek - 10. května 2022

11.05.2022 18:01

Po dvouleté, covidové pauze, se nám konečně podařilo uskutečnit s dětmi besídku, vystoupení pro rodiče ke Dni matek. Děti si na ni připravily pod vedením učitelek dramatizaci pohádky O slepičce a kohoutkovi, všechny děti si v pohádce zahrály nějakou roli. Pohádku jsme doplnily a ozvláštnily písničkami s hudebním doprovodem a pomůckami,rekvizitami, kulisy. Děti si zkusily i samostatně vystoupit před obecenstvem, dokonce dokázaly použít i mikrofon, aby všichni diváci, a že jich bylo, dobře slyšeli. Na závěr pak přednesli báseň o mamince s pohybem a hádankou, budoucí školáci pak každý sám za sebe přednesl báseň věnovanou mamince. Pro maminky jsme na závěr měli připravené překvapení, děti malovaly PORTRÉT své mámy a maminky měly neoznačený výtvor svého dítěte, vlastně sebe samu, mezi ostatními najít. Některým se to podařilo hned naporvé, bylo u toho dost veselo. Děti předaly maminkám ještě vlastnoručně vyrobené přáníčko, skleničku pampeliškového medu- který také s učitelkami pomohly uvařit, ještě pak kreslené vyznání, jak svou maminku znají. 

Pro maminky děti připravily pod vedením pedagogů také malé občerstvení, nepečený dezert, z BEBE sušenek. Děti slepovaly, natíraly. Chutnal nejen maminkám, ale i dětem.

Ještě několikrát dnů po besídce se děti ptaly, kdy zase budeme hrát pohádku, tak si ji zamilovaly a zkoušení jim opravdu nevadilo, samozřejmě až na výjimky.

 

 

—————

Zpět


Kontakt

MŠ Čehovice

Čehovice 93, 798 21 BEDIHOŠŤ

datová schránka: s33usqv


582 368 556


Anketa

Spí vaše dítě/děti po obědě?

Ano
50%
17

Ne
50%
17

Celkový počet hlasů: 34