Projektový den VESMÍR

20.05.2022 14:05

V pátek 20.5.2022 v dopoledních hodinách se uskutečnil projektový den VESMÍR.  Program volně navazoval na celotýdenní téma, kterému jsme se s dětmi věnovaly. začaly jsme nejprve seznámením dětí s naší planetou Zemí,  část poznatků se nejprve dotýkala naší vlasti, České republiky. Další poznatky se již pak věnovaly vesmíru, planetám, letům do vesmíru. Děti toto tma velmi zajímá, nejen chlapce, děti vyráběly meziplanetární vodzislo, vytvářely planety různou techbikou. podíval se na video, které vhodnou formou jejich poznatky upřesnila a upevnila. že je téma opravdu zaujalo bylo vidět i ve spontánních hrách, děti stavěly rakety, vytvářely řídící středisko, chtěly vidět start rakety z internetu. Proto vyvrcholení tématu zážitkovým stanem jen umocnilo jejich zájem.

Výukový program děti shlédly zdarma v rámci Šablon III.  Nejprve pracovaly s několika variantami puzzle, kde sestavovaly planety, hvězdnou oblohu. Program pak pokračoval ve stanu, kde děti viděly moderovaný program o vesmíru. Pak lektor jejich pozornost zkoušel otázkami k tomu, co ve viedu viděly. Závěr programu se pak odehrál na školní zahradě pohybem, kde děti vlastními těly vytvořili sluneční soustavu,vyzkoušely si pohyb planet, jejich měsíců. Nejen, že si tak vizuálně vyzkoušey, jak vše ve vesmíru roruje, ale především si protáhly své tělo. Oběhnout naši Zemi jako Měsíc a ještě přitom rotovat i kolem Slunce, to dalo zabrat nejen hlavičkám, mozečkům, motorice, ale především nožičkách a dechu.

Téma se odráželo i v říkadlech, písni Kolik je na světě, nebo jen v omalovánkách. Starší děti si pak na pracovních listech procvičily i matematické a předčtenářské dovednosti, všechny děti pak grafomotoriku, když sledovaly cestu raket, planet. I pohybové cvičení jsme motivovaly výcvikem kosmonautů. 

—————

Zpět


Kontakt

MŠ Čehovice

Čehovice 93, 798 21 BEDIHOŠŤ

datová schránka: s33usqv


582 368 556


Anketa

Spí vaše dítě/děti po obědě?

Ano
50%
17

Ne
50%
17

Celkový počet hlasů: 34