Vánoční nadílka

28.12.2021 12:11

V úterý 21. prosince 2021 jsme si ve školce s dětmi dopoledne uspořádali Vánoční nadílku.

Nejprve si s paní učitelkou děti u stromečku zazpívaly koledy, připomněly si všechny adventní svátky,  vyzkoušely si vánoční tradice a zvyky. Pohladily kamaráda po jmelíma přály si štěstí, hledaly kapří šupinku pro štěstí pod hrníčkem, házely papučkem a dohadovaly se, kam jejich kroky v příštím roce povedou, pouštěly lodičky, lily vosk do vody a zkoumaly, co v odlitku vidí. Pak si při vyprávění příběhu o červeném jablíčkunavodily něžnou, vánoční náladu pro rozkrojení jablíčka. Jablíčko si pohladily, přivoněly a s rozzářeným pohledem čekaly, zda se objeví hvězdička. Byly tam 2, v každé půlce jablíčka jedna, každý malý kousek z rozkrojeného jablíčka ochutnal a štěstí z kouzelné hvězdičky získal pro sebe.

Pak už jen krátká báseň o Ježíškovi a po slavnostní svačince se děti vydaly ke stromečku, pod kterým našly dárky. Hned je samozřejmě musely všechny vyzkoušet. Věnovaly jsme jim na to dostatek času, aby si nových hraček dosyta užily. 

Domů si odnášely každý svůj balíček s překvapením, který si měly rozbalit až doma. Nezapomněli jsme ani na kamarády, kteří byli nemocní a do školky právě nechodí a dárky jsme jim zanesli. 

Dárky od dětí však dostaly i paní učitelky a pracovnice mateřské školy, děkujeme dětem a jejich rodičům, dárky nám udělaly velkou radost. Některé děti dokonce s maminkami vyrobili i dárky pro všechny své kamarády ve školce.

Nezapomněli jsme ani na sponzory, zřizovatele a přátele naší MŠ. Ty jsme s dětmi před Vánocemi také navštívili, přinesli a zazpívali koledu a předali přáníčka. Popřáli jsme si všichni pěkné Vánoce a hodně zdraví v novém roce.

—————

Zpět


Kontakt

MŠ Čehovice

Čehovice 93, 798 21 BEDIHOŠŤ

datová schránka: s33usqv


582 368 556


Anketa

Spí vaše dítě/děti po obědě?

Ano
54%
14

Ne
46%
12

Celkový počet hlasů: 26