Výukový program - Od dřeva k loutce

07.12.2021 19:39

Ve čtvrtek 2. prosince k nám v rámci Šablon III přijeli manželé Janečkovi s programem Od dřeva k loutce.

Nejprve zahráli dětem 3 loutkové pohádky, O slepičce a kohoutkovi, O červeném klubíčku a K pohádce vždy přidali i nějakou písničku, doprovázenou hrou na kytaru. Po skončení loutkového představení dětem předvedli loutky - seznámili je s loutkou - marionetou, plošnou loutkou, papírovou loutkou, textilní prstovou loutkou akrátce jim pověděli, ja která loutka asi vzniká.

Nakonec se zastavili u loutek dřevěných, vyřezávaných. Měli přiraveny na ukázku částí tělíčka takové loutky, které se děti snažily správně dát dohromady. Potom si představily několik druhů dřeva z různých stromů, děti se dověděly, že nejlepš na vyřeávání loutek je dřevo lipové. Stejné hranolky dřeva si mohli i potěžkat a zjistit, že jou i různě těžká. Potom dětem nabídli několik dřevěných stavebnic, louskání říšků dřevěným šroubovacím louskáčkem a mezitím si postupně bral pan Janeček děti, aby si mohli s jeho asistencí z důvodu bezpečnosti vyzkoušet, jak se se dřevem pracuje. Vyzkoušeli si různá dlátka.

Nakonec si z dřevěných kokeček, která si vyhadili smirkem vyrobili náhrdelník na krk, který si vlastnoručně vyzdobil a vyleštili voskem a na koženou šňůrku si je všechny děti téměř bez pomoci navlékly.

—————

Zpět


Kontakt

MŠ Čehovice

Čehovice 93, 798 21 BEDIHOŠŤ

datová schránka: s33usqv


582 368 556


Anketa

Spí vaše dítě/děti po obědě?

Ano
52%
14

Ne
48%
13

Celkový počet hlasů: 27