Z pohádky do pohádky

26.06.2022 13:10

V tomto tématu jsme si s dětmi příblížili některé ze známých pohádek. Věnovali jsme se také pojmenování a rozlišení druhů loutek . maňásci, marionety, dřevěné, papírové, prstové loutky.

pohádky jsme si četli nejen klasické, ale zkusili jsme se naučit i dvě až tři veršované. Děti zaujala pohádka O koblížkovi, O budce, kterou dokázaly samostatně dramaticky ztvárnit, rozdělili si role a v pohádkových čepičkách ji zahráli pro své kamarády. Loutky využívaly a vyhledávaly i při dopoledních a odpoledních hrách, opakovaly příběhy, cvičily svůj jazykový projev, výslovnost obohacovaly slovník o méně obvyklá slova.

na pracovních listech pak dokázaly sestavit příběh podle posloupnosti, vybarvi a povyprávět.

na závěr týdne je čekalo pohádkové putování za vysvobozením princezny Jasmínky. příběh byl obohace zvuky, které se přehrávaly z mobilního telefonu QR kódy, proloženy plnění drobných úkolů - sestavení náhrdelníku z PET víček pro princeznu, sledování začarované cesty " poslepuů podle natažené stuhy, podlezení a vymanění ze zakletí. Na konci cesty je čekalo jako poděkování za záchranu Jasmínky hledání pokladu s drobnou sladkostí. Úspěšný v hledání byl tentokrát Tadeáš Chytil, ale ochotně se o poklad s kamarády rozdělil. 

—————

Zpět


Kontakt

MŠ Čehovice

Čehovice 93, 798 21 BEDIHOŠŤ

datová schránka: s33usqv


582 368 556


Anketa

Spí vaše dítě/děti po obědě?

Ano
55%
12

Ne
45%
10

Celkový počet hlasů: 22